Песенният конкурс Евровизия е един от най-големите и популярни музикални конкурси

...
Песенният конкурс Евровизия е един от най-големите и популярни музикални конкурси
Коментари Харесай

Евровизия обещава да ни забавлява и подразни и тази година

Песенният конкурс " Евровизия "  е един от най-големите и известни музикални състезания в света, който притегля милиони фенове от всички краища на света. От основаването си през 1956 година се трансформира в културен феномен, показващ най-хубавите музикални гении от цяла Европа, а и отвън нея.

Участниците и осъществяванията на Евровизия 2023 са толкоз разнородни и вълнуващи, както постоянно. Държави от цяла Европа и отвън нея са показани, като всяка ще внесе собствен личен неповторим жанр и просвета в надпреварата. Популярните жанрове и тематики в песните включват поп, рок, балади и обичайната национална музика, като доста страни употребяват платформата, с цел да покажат своите локални музикални обичаи. Изключителните осъществявания сигурно ще привлекат вниманието както на феновете, по този начин и на критиците, и на обществените мрежи.

Тази година България няма собствен участник и Българска национална телевизия няма да излъчва състезанието. Той може да се гледа в официалния " Ютюб " канал на " Евровизия ". Песента на Чехия обаче е с българско присъединяване и към този момент се класира за финала в събота (13 май). В My Sister's Crown на групата Vesna взе участие българката Танита Янкова. Текстът е компилация сред британски, чешки, български и украински.  

Участваха представители на 15 страни, от които се класираха 10. За финала се класираха Хърватия, Молдова, Швейцария, Финландия, Чехия, Израел, Португалия, Швеция, Сърбия и Норвегия. Елиминирани бяха Малта, Латвия, Ирландия, Азербайджан и Нидерландия.  

През предходната година Украйна завоюва състезанието, само че поради съветската инвазия Великобритания е хазаин на тазгодишното издание.  Русия беше спряна от присъединяване в състезанието поради войната, а съветските медийни оператори оттеглиха участието си в Европейския съюз за радио и телевизия. Тъй като съветът провежда песенния конкурс, отдръпването на участието значи неспособност за бъдещо присъединяване.

Историята

Историята на " Евровизия " стартира като метод за поощряване на културния продан и съгласие сред европейските народи след опустошенията от Втората международна война. Първото издание се организира в Швейцария през 1956 година, а в него вземат участие единствено седем страни. Оттогава състезанието се разрасна и включва над 40 страни, с милиони фенове, които гледат всяка година.

Песенният конкурс също играе забележителна роля в насърчаването на многообразието и приобщаването и доста страни употребяват платформата, с цел да покажат своите неповторими културни обичаи и полезности. Освен това Евровизия оказа доста въздействие върху музикалната промишленост, като доста предходни участници реализираха интернационален триумф. Планирането и логистиката за семейството на такова огромно събитие са комплицирани и изискват деликатна съгласуваност сред другите заинтригувани страни.

Мерките за сигурност и проектите за деяние при изключителни обстановки също са главен приоритет, като се има поради опцията за огромни групи хора и нуждата да се подсигурява сигурността на всички участници и фенове. Организаторите тази година оповестиха, че се готвят за съветски киберзаплахи, заяви през днешния ден ДПА, базирайки се на мениджъра на събитието, направил изказване пред Би Би Си.

Мартин Грийн, който беше отпред и на откриващата гала на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, сподели, че най-хубавият метод да се противодейства на опасността е да се вземат всички нужни ограничения. " Днес съществува и физическа, и софтуерна опасност. " Грийн заяви, че са направени " голям брой проби ", само че не даде повече детайлности. 

Като план " Евровизия " не е просто музикално съревнование, а празник на културата многообразие и продан, който предизвиква приобщаването, творчеството и силата на музиката да сплотява хората.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР